26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevi din Dolj, premiaţi la Olimpiada Naţională de Fizică

Elevi din Dolj, premiaţi la Olimpiada Naţională de Fizică

Județul Dolj a fost reprezentat de șapte elevi  la etapa națională a Olimpiadei de fizică, care s-a desfășurat la Bacău, în perioada 10-15 aprilie 2022. În urma acestei competiţii, un elev a obţinut medalie de argint şi alţi trei elevi au obţinut medalii de bronz. Au fost acordate şi diplome de onoare pentru doi participanţi ai Doljului.

În urma afișării rezultatelor finale, elevul Andrei Rareș Ștefan din Dolj a obţinut o medalie de argint şi menţiune. Andrei este în clasa a VII-a la Colegiul Național ”Frații Buzești”. Alte trei medalii de bronz au fost obținute de elevii: Florea Vlad Cristian , clasa a VI-a  de la Școala Gimnazială ”Gheorghe Țițeica”, Costache Mihai, clasa a X-a  de la Colegiul Național ”Carol I”, Catana Diana Ștefania, clasa a XII-a de la Colegiul Național ”Frații Buzești”. Au fost acordate şi două diplome de onoare elevilor Ionescu Mihai Andrei, clasa a VII-a de la Colegiul Național ”Frații Buzești” și Mondescu Miruna Andreea, clasa a X-a de la Colegiul Național ”Elena Cuza”.

„Elevii au fost pregătiți de profesorii: Camelia Buzatu și Ioana Ioniță – Colegiul Național ”Frații Buzești”, Daniela Tuțuleasa – Școala Gimnazială ”Gheorghe Țițeica”, Aurelia Florian  –  Colegiul Național ”Carol I”, Fleur Vlăduţoiu – Colegiul Național ”Elena Cuza”, Irina Voicu – Școala Gimnazială ”Mircea Eliade”.

Felicităm tot lotul de elevi care a  reprezentat cu cinste județul Dolj la nivel național, ducând mai departe stindardul fizicii, cu pasiune și implicare, familiile acestor copii minunați și profesorii care i-au pregătit, conducându-i către succes!”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj într-un comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS