12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Cîţu şi Marcel Ciolacu vor merge la Kiev

Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu vor merge la Kiev

Președintele Senatului, Florin Cîțu, va merge într-o vizită oficială la Kiev, la invitația președintelui Radei Supreme din Ucraina, Ruslan Stafanciuk, potrivit unui anunț al Senatului.  La nicio oră distanță față de anunțul Senatului, conducerea Camerei Deputaților a trimis o informare conform căreia, Marcel Ciolacu va merge la Kiev pe data de 27 aprilie, conform HotNews.

La nici o oră diferență, Camera Deputaților a anunțat că Marcel Ciolacu, în calitate de președinte va vizita pe data de 27 aprilie Kievul. Potrivit informării de presă, Ciolacu va avea o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități.

Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care țara noastră îl va avea în viitorul plan de reconstrucție a Ucrainei după război. De asemenea, în acest moment discutăm despre un posibil discurs al președintelui Ciolacu în Rada Supremă ucraineană. Vizita lui Marcel Ciolacu are loc ca urmare a invitației adresate de președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk., se arată în informarea d epresă trimisă de la biroului președinteleui Camerei Deputaților.

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu nu sunt primii oficial român care merg în capitala Ucrainei de la începutul războiului cu Rusia, după ce doi deputați USR și un europrlamentar tot de la USR au fost la Kiev.

Mai mulți lideri occidentali au mers în capitala Ucrainei

După retragerea trupelor ruse din jurul Kievului, mai mulți lideri occidentali au mers în capitala Ucrainei, printre care și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul britanic Boris Johnson sau președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Miercuri, la Kiev au ajuns președinții Poloniei, Lituaniei, Letoniei și Estoniei pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS