9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumăr record de cazuri de COVID în Shanghai, în ciuda carantinei

Număr record de cazuri de COVID în Shanghai, în ciuda carantinei

Autoritățile din Shanghai raportează un număr record de cazuri de COVID. Orașul este închis pentru a preveni răspândirea virusului, iar China a anunțat că își va menține politica.

Orașul Shanghai intră în a treia săptămână de izolare strictă, ca parte a luptei Chinei pentru a limita cel mai mare focar de COVID-19 de când coronavirusul a fost descoperit în Wuhan la sfârșitul anului 2019, conform stiripesurse.ro.

Un nou record de peste 26.000 de cazuri de COVID în 24 de ore

Shanghai a raportat un nou record de peste 26.000 de cazuri de COVID în 24 de ore, în timp ce oficialii încearcă să asigure suficiente provizii de produse de primă necesitate pentru locuitori.

Alte orașe din China introduc noi restricții

Alte orașe din China, inclusiv orașul Guangzhou din sudul țării, introduc noi restricții și construiesc spitale improvizate, în timp ce guvernul continuă să își mențină „politica dinamică de zero COVID”.

Agenția oficială de știri chineză Xinhua a declarat că o relaxare a politicii ar fi „dezastruoasă”.

„Sistemul medical al Chinei ar risca un colaps care ar duce la pierderi enorme de vieți omenești dacă ar renunța la prevenirea și controlul epidemiilor”, a declarat agenția, potrivit Sky News.

Orașul Shanghai a fost închis din 28 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS