22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia acuză Google că difuzează informaţii false despre forţele ruse din Ucraina

Rusia acuză Google că difuzează informaţii false despre forţele ruse din Ucraina

Autoritatea rusă de reglementare a telecomunicaţiilor a anunţat joi că interzice companiei Google să îşi facă publicitate în Rusia, acuzând platforma YouTube că difuzează informaţii false despre forţele ruse din Ucraina, potrivit AFP.

Moscova desfăşoară o campanie amplă de reprimare a difuzării de informaţii care nu corespund liniei oficiale.

„YouTube a devenit o platformă-cheie pentru difuzarea de ‘falsuri’ despre operaţiunea militară specială“

„YouTube a devenit o platformă-cheie pentru difuzarea de ‘falsuri’ despre operaţiunea militară specială de pe teritoriul Ucrainei, discreditând forţele armate ruse”, a transmis Roskomnadzor, care reproşează, de asemenea, platformei că publică materiale ale „extremiştilor” ucraineni.

Autoritatea a mai acuzat, de asemenea, platforma că cenzurează media ale statului rus, ale căror canale pe YouTube au fost închise, conform Agerpres.

Google nu va mai avea dreptul „să facă reclamă la Google LLC” şi la platformele sale în Rusia

În consecinţă, Google nu va mai avea dreptul „să facă reclamă la Google LLC” şi la platformele sale în Rusia.

De asemenea, motoarele de căutare ruseşti vor trebui să indice că Google şi filialele sale încalcă legislaţia rusă atunci când se face o căutare cu numele lor.

Aceste măsuri sunt mult mai puţin dure decât cele care au vizat alţi giganţi pentru acuzaţii similare, Facebook, Twitter sau Instagram fiind blocate în Rusia.

De asemenea, difuzarea de informaţii care discreditează armata rusă este pasibilă de o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS