20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNATO decide noi ajutoare pentru Ucraina

NATO decide noi ajutoare pentru Ucraina

Miniștrii de Externe din statele NATO se reunesc joi dimineață pentru a discuta noile ajutoare ce vor fi trimise Ucrainei pentru a respinge invazia rusă. La discuții participă și ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba.

La sosire a spus cu ce mandat a fost trimis la Bruxelles. Le va cere aliaților să nu mai ezite și să ofere Ucrainei toate armele de care are nevoie. 

Dmitro Kuleba: „Agenda mea este foarte simplă, conține doar trei lucruri: arme, arme și arme.

Credem că cel mai bun mod de a ajuta Ucraina este să i se asigure toate cele necesare pentru a-l opri pe Putin și pentru a învinge armata rusă în Ucraina, pentru ca războiul să nu se reverse mai departe.

În ultimele săptămâni, armata ucraineană și întreaga națiune ucraineană au demonstrat că știe să lupte, știe cum să câștige, dar fără a fi sprijiniți cu toate armele cerute, aceste victorii vor fi însoțite de sacrificii enorme.

Cu cât primim mai multe arme, cu cât sosesc mai repede în Ucraina, cu atât mai multe vieți vor fi salvate, cu atât mai multe sate și orașe vor fi cruțate și nu va mai exista o altă Bucha”.

Este a treia întâlnire a miniştrilor de externe din statele NATO în cursul acestui an

Este a treia întâlnire a miniştrilor de externe din statele NATO în cursul acestui an, precedentele două având caracter extraordinar, potrivit Digi24.

Agenda discuţiilor include implementarea deciziilor Summitului extraordinar al NATO din 24 martie, cu accent pe consolidarea cuprinzătoare a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, în urma agresiunii Rusiei asupra Ucrainei şi a consecinţelor acesteia asupra securităţii euroatlantice.

Miniştrii de Externe vor discuta pregătirea Summitului de la Madrid, din luna iunie, în special negocierea Noului Concept Strategic al NATO şi consolidarea parteneriatului transatlantic.

Miniştrii de Externe reuniţi în format aliat vor discuta şi evoluţiile din teren din Ucraina

Totodată, va avea loc un schimb de opinii referitor la relaţiile cu partenerii atât din zona europeană, cât şi din regiunea Asia-Pacific, cu participarea miniştrilor de externe din aceste state partenere – Australia, Coreea de Sud, Georgia, Finlanda, Japonia, Suedia, Ucraina, Noua Zeelandă, şi în prezenţa Înaltului Reprezentat pentru politica externă şi de securitate al UE.

Totodată, miniştrii de Externe reuniţi în format aliat vor discuta şi evoluţiile din teren din Ucraina, inclusiv crimele internaţionale asupra populaţiei civile, dinamica politică şi continuarea susţinerii Ucrainei de către statele aliate şi partenere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS