5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Incendiu la un depozit de petrol din Belgorod (Rusia)

(VIDEO) Incendiu la un depozit de petrol din Belgorod (Rusia)

-


Două elicoptere militare ucrainene au lovit vineri un depozit de combustibil din orașul rus Belgorod, a declarat un oficial rus, făcând prima acuzație de atac aerian ucrainean pe teritoriul Rusiei de când Moscova a invadat statul vecin la sfârșitul lunii februarie.

Un elicopter MI-24 al armatei Ucrainei ar fi fost surprins zburând în zonă, la mică altitudine, potrivit unor imagini distribuite pe twitter.

Imaginile video ale presupusului atac postate online au arătat ceea ce păreau a fi lansate mai multe rachete de la joasă altitudine, urmate de o explozie. Reuters nu a putut verifica încă imaginile.

În incendiul izbucnit la depozitul de petrol din Belgorod, două persoane fiind rănite, potrivit Reuters.

Citându-l pe guvernatorul provinciei, Nexta anunţă că serviciile de urgenţă sunt la locul incidentului, iar locuitorii din zonă sunt evacuaţi.

„Un incendiu într-un depozit de petrol a avut loc din cauza unui atac aerian efectuat de două elicoptere ale armatei ucrainene care au pătruns pe teritoriul rus la joasă altitudine”, a declarat Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, pe contul său de Telegram.

Ministrul Energiei Nikolai Shulginov a declarat că incidentul nu va afecta rezervele de combustibil din regiune sau prețurile pentru consumatori.

Guvernatorul regiunii vecine Kursk, Roman Starovoit, a declarat că rezervele sale de combustibil sunt suficiente pentru a dura câteva săptămâni și a cerut populației să nu depoziteze combustibil.

Ministerul ucrainean al Apărării, șeful Statului Major și Ministerul de Externe nu au comentat incidentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tesla recheamă în fabrică 3.878 de vehicule Cybertruck. Pedala...

Tesla recheamă 3.878 de vehicule Cybertruck, pentru a repara...

ȘTIRI GdS