14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŢările care cumpără gaz din Rusia trebuie să plăteasă în ruble, de vineri

Ţările care cumpără gaz din Rusia trebuie să plăteasă în ruble, de vineri

Toate țările care cumpără gaz din Rusia trebuia să plăteasă în ruble, începând de vineri, în caz contrar contractele urmând să fie oprite, conform unui decret semnat joi de către președintele rus Vladimir Putin, scrie BBC.

„Astăzi am semnat un decret care stabilește regulile de comercializare a gazelor naturale rusești cu așa-zise state neprietenoase”, a anunțat Vladimir Putin, afirmând că țările occidentale neprietenoase față de Rusia vor trebui să deschidă conturi de ruble la băncile rusești pentru a plăti gazul.

„Pentru a achiziționa gaz natural rusesc, trebuie să deschidă conturi în ruble în băncile rusești“

„Oferim contractorilor din astfel de țări [neprietenoase] o schemă clară și transparentă: pentru a achiziționa gaz natural rusesc, trebuie să deschidă conturi în ruble în băncile rusești. Din aceste conturi se vor face plăți pentru gazul furnizat, începând de mâine, 1 aprilie”, a spus Putin.

Rusia nu se va angaja în acte de caritate în ceea ce privește furnizarea de gaze naturale

El a mai spus că Rusia nu se va angaja în acte de caritate în ceea ce privește furnizarea de gaze naturale.

„Nimeni nu ne vinde nimic gratis și nici noi nu vom face lucrări de caritate. Adică contractele existente [în caz de neplată a gazului în ruble] vor fi oprite”, a spus liderul de la Kremlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS