14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Danemarca a fost ridicată şi ultima restricție legată de COVID-19

În Danemarca a fost ridicată şi ultima restricție legată de COVID-19

Ultima restricţie legată de pandemia de COVID-19 a fost ridicată de autorităţile din Danemarca, relatează agenția dpa, citată de Agerpres.

Începând de marţi, călătorii nu mai trebuie să fie testaţi în decurs de 24 de ore de la intrarea în ţară. Această măsură se aplica numai persoanelor care nu erau vaccinate sau nu trecuseră prin boală şi care doreau să intre în ţară din afara UE şi a spaţiului Schengen.

În Danemarca nu mai există practic restricţii de la 1 februarie

În Danemarca nu mai există practic restricţii de la 1 februarie, după ce guvernul de la Copenhaga a decis să ridice majoritatea măsurilor legate de coronavirus, în pofida numărului record de noi cazuri de COVID.

Cele două motive principale pentru această decizie au fost formele mai uşoare de boală cauzate de Omicron şi ratele mari de vaccinare. Mai rămăseseră în vigoare doar restricţii izolate legate de intrarea în ţară dar şi acestea au fost ridicate treptat.

În prezent, se înregistrează o scădere semnificativă a cazurilor de COVID-19

În prezent, se înregistrează o scădere semnificativă a cazurilor de COVID-19. Cu toate acestea, un număr semnificativ mai mic de persoane sunt testate faţă de perioadele anterioare.

În luna februarie, autoritățile de la Copenhaga au exclus administrarea și celei de-a patra doze a unui vaccin anti-Covid, afirmând că își vor încheia campania de imunizare împotriva coronavirusului în primăvară.

Peste 80% din populația totală a Danemarcei a fost vaccinată cu ambele doze ale unui vaccin anti-Covid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS