10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Germania, afișarea literei „Z” ar putea fi considerată infracțiune

În Germania, afișarea literei „Z” ar putea fi considerată infracțiune

Persoanele care afișează litera „Z” în Germania pentru a simboliza sprijinul pentru războiul Rusiei în Ucraina ar putea fi pasibile de urmărire penală, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, potrivit Reuters.

Anterior, guvernele regionale din Bavaria și Saxonia Inferioară au anunțat că vor pedepsi astfel de acte.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al guvernului federal a declarat reporterilor că „Litera Z ca atare nu este, desigur, interzisă, dar utilizarea ei poate constitui, în cazuri individuale, o susținere a războiului de agresiune rus”.

Litera Z a fost folosită ca marcaj pe vehiculele militare ruse care au luat parte la conflictul din Ucraina

Litera Z a fost folosită ca marcaj pe vehiculele militare ruse care au luat parte la conflictul din Ucraina și a fost ulterior folosită de rușii care susțin războiul, fiind proeminentă pe steaguri și la mitingurile pro-Kremlin.

„Războiul rus de agresiune asupra Ucrainei este un act criminal și oricine aprobă public acest război de agresiune se poate face și el însuși pasibil de urmărire penală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne într-o conferință de presă.

„Autoritățile federale de securitate se uită la acest lucru și, în acest sens, salutăm anunțul că mai multe state federale vor examina, de asemenea, în cazuri individuale dacă acesta ar putea fi un act penal și vor lua măsuri în consecință”, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS