16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrindeanu amenință Tirrena Scavi cu rezilierea. Tronsonul II al Drumului Expres,  aproape gata

Grindeanu amenință Tirrena Scavi cu rezilierea. Tronsonul II al Drumului Expres,  aproape gata

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit luni dimineaţă pe Lotul I din Tronsonul II al Drumului Expres Craiova-Pitești.

Acesta, împreună cu constructorul, au declarat că la finalul lunii aprilie vor începe procedurile de recepție a lucrării de le acest lot.

Lotul II de pe Tronsonul II va fi finalizat în mai-iunie.

De asemenea, Grindeanu a vizitat și șantierul de pe Tronsonul I și a criticat extrem de dur modul în care se lucrează pe acesta.

Ministrul Transporturilor a precizat că există șanse mari de reziliere a contractului, dacă Tirenna Scavi, firma care se ocupă de lucrare, nu se mobilizează rapid.

Ministrul a mai spus că nici măcar luni, când se cunoștea faptul că se va efectua o vizită în șantier, lucrurile nu funcționau la capacitate maximă.

„Termenele de execuție sunt deja depășite la Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești, iar mobilizarea lasă de dorit!

I-am atras atenția constructorului italian că trebuia, încă de IERI, să recupereze timpul pierdut!

Termenul de finalizare al contractului este sfârșitul anului, iar constructorul a ajuns la doar 45% progres fizic!

I-am atenționat că am schimbat cadrul legislativ și, în cazul unei rezilieri, putem să reluăm mult mai rapid proiectele cu alți constructori.

Nu îmi doresc să se ajungă la rezilierea contractului, însă vreau ca toți constructorii să își respecte prevederile contractuale“, a scris pe pagina sa de facebook ministrul Grindeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS