7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeutsche Welle, adăugat de Rusia pe lista „agenților străini”

Deutsche Welle, adăugat de Rusia pe lista „agenților străini”

Ministerul rus al Justiției a adăugat luni postul public de televiziune german Deutsche Welle pe lista organizațiilor media pe care le cataloghează ca fiind „agenți străini”, o etichetă care presupune ca media vizată să publice un act de declinare a răspunderii pe tot ce publică, notează Reuters.

Site-ul Deutsche Welle a fost la începutul lunii martie blocat de autoritatea națională de reglementare a comunicațiilor, Roskomnadzor.

Autoritatea rusă a blocat site-urile a mai multor instituții de presă

Autoritatea rusă a blocat site-urile a mai multor instituții de presă, în contextul în care Moscova îşi înăspreşte controlul asupra informaţiilor publicate online despre conflictul din Ucraina.

O campanie de lungă durată a guvernului rus împotriva mass-mediei independente s-a intensificat de la începutul războiului. Publicațiile și instituțiile media internaționale au fost forțate să pună capăt operațiunilor lor în Rusia după ce Vladimir Putin a semnat o lege care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru ceea ce Kremlinul consideră „știri false”.  

Rusia a blocat, totodată, reţelele sociale americane Twitter, Facebook şi Instagram, precum şi alte media independente critice la adresa Kremlinului şi care se opun conflictului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS