22.8 C
Craiova
miercuri, 24 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDezvăluiri despre averea lui Traian Băsescu făcute de un fost vicepreședinte PMP

Dezvăluiri despre averea lui Traian Băsescu făcute de un fost vicepreședinte PMP

Radu Cristescu, fost vicepreședinte PMP și colaborator apropiat al fostului președinte, a dezvăluit joi seară, la emisiunea „Sinteza Zilei“ de la Antena 3, că atunci când Traian Băsescu era președinte al României în exercițiu, el transporta valize cu bani cu un avion privat, în anumite locuri secrete. Miercuri, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, au decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

Cât de bogat este Traian Băsescu

„El a avut un stil foarte ciudat de a face dosare tuturor celor care au interacționat cu el sau cu familia lui, orice mică afacere. Un exemplu este primarul de la Craiova, Solomon, pe care l-a arestat pur și simplu, doar că Solomon fiind un băiat simpatic a spus undeva cum a ajutat-o pe fata lui Traian Băsescu. A fost arestat. Nu este singurul. Monica Iacob-Ridzi, primarul Mircea Gutău.

Acum, mai era o latură a lui: gelozia idioată a lui și cum l-a executat pe primarul Cherecheș de la Baia Mare. Era gelos pe oricine se apropia de Elena.

Într-adevăr, el și-a scos foarte mulți bani din țară, cu două avioane private, înmatriculate în Austria, pentru că am înțeles că aceste avioane au un regim special oriunde în lume, dar nu erau valize, erau cutii de carton, de xerox, cu bancnote de 50 de euro. Nu a plecat o dată, a plecat de 30 de ori, de mai multe ori, în zece ani de mandat.

Ceea ce trebuie să mai știți este că omul a avut mai multe vacanțe decât Iohannis, doar că era deștept. Pleca cu avionul de pe Băneasa, nu știa nimeni, pleca cu escortă puțină”.

Avere făcută din șpăgi

Întrebat și dacă banii proveneau din șpăgi, Radu Cristescu a spus:

„Numai din șpăgi, vă dați seama. O parte din șpăgi erau de la Patriciu. Patriciu și-a plătit libertatea, să știți, cu foarte mulți bani, la două zile după ce a fost eliberat pe un viciu de procedură. Poate faceți rost de declarația lui Cășuneanu de la Parchetul General – dosarul există. Cășuneanu povestește cât i-a dat, cum i-a dat.

La Patriciu suma era de ordinul milioanelor. Peste 100 de milioane. Nu vreau să zic o sumă mare că amețește lumea. Lumea dacă află cam câți bani are omul acesta, se va șoca. Pentru că a putut să mascheze aceste lucruri. Ce este revoltător e că el a spus că vrea să reformeze clasa politică, el a spus că luptă împotriva corupției”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS