8.6 C
Craiova
joi, 6 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateTraficant român de migranţi, condamnat la închisoare în Ungaria

Traficant român de migranţi, condamnat la închisoare în Ungaria

Un traficant român de persoane a fost condamnat în prima instanţă de Judecătoria Kiskunfélegyháza la 3 ani şi 8 luni de închisoare, a anunţat marţi Parchetul Judeţean Bács-Kiskun, informează G4Media.

În noaptea de 16 spre 17 decembrie 2021, traficantul român a luat într-o dubă în apropierea frontierei sârbo-ungare 24 de migranți afgani, despre care ştia că au trecut ilegal frontiera cu ajutorul unor traficanţi de persoane. În zorii zilei, traficantul de persoane, precum şi imigranţii au fost reținuţi de poliţiştii ungari în apropierea oraşului Kiskunfélegyháza.

În hainele inculpatului a fost găsită amfetamină.

Marți, 21 martie, Parchetul Kiskunfélegyháza l-a prezentat în faţa magistraţilor pe acuzat din cauza săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane și deținere de droguri.

Judecătoria Kiskunfélegyháza l-a găsit pe acuzat vinovat și l-a condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare și l-a expulzat din Ungaria timp de 7 ani şi 4 luni.

Procurorul a făcut recurs pentru o pedeapsă mai severă, astfel că sentinţa pronunţată în primă instanță nu este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS