13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe privilegii pierde Traian Băsescu după ce a fost declarat colaborator al Securităţii

Ce privilegii pierde Traian Băsescu după ce a fost declarat colaborator al Securităţii

Deputatul USR, Mihai Badea, susține, într-o postare pe Facebook, că unul dintre efectele deciziei definitive pronunțate miercuri de Înalta Curte, potrivit căreia Traian Băsescu a fost turnător al fostei Securități, cu numele de cod Petrov, este faptul că fostul președinte pierde o serie de privilegii, scrie G4Media.

”Vestea proastă pentru Domnia sa este că pe 7 septembrie 2021 am adoptat o lege prin care foștii șefi de stat dovediți colaboratori sau lucrători ai Securității nu pot beneficia de privilegii la care altfel ar fi avut dreptul.

Asta înseamnă adio vilă de protocol, adio personal plătit, adio indemnizație specială, adio pază și protecție, adio mașină de lux. Iar de asta nu scapă indiferent la care instanță europeană, internațională sau galactică ar depune contestație”, a scris Badea pe Facebook.

Fostul președinte a anunțat după decizia Înaltei Curți că se va adresa CEDO.

Fostul președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților mai scrie că prin Legea nr. 243/2021 s-a modificat alin. (3) al art. 1 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, care acum prevede că: „Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.”

Deputatul USR mai susține că Traian Băsescu ar trebui să demisioneze din Parlamentul European ”dacă fostul președinte ar mai avea vreo fărâmă de onoare sau demnitate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS