13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProducătorul auto Renault reia producţia la uzinele din Rusia

Producătorul auto Renault reia producţia la uzinele din Rusia

Producătorul auto Renault a reluat producția la uzinele din Moscova. Operațiunile au fost reluate luni, potrivit unui purtător de cuvânt al Renault, citat de Reuters. Renault nu a precizat cât timp va continua să funcționeze uzina, scrie Antena3.

„Situația furnizării de componente este instabilă și în schimbare și preferăm să nu facem nicio predicție”, a spus purtătorul de cuvânt.

Renault rămâne în Rusia, dar respectă sancțiunile

Producătorul francez și-a suspendat operațiunile la uzina de asamblare din Moscova la sfârșitul lunii februarie, decizie pentru care a invocat „schimbarea forțată a rutelor logistice existente”, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

La facilitatea din capitala rusă sunt realizate modelele Renault Duster, Kaptur și Arkana, precum și modelul Nissan Terrano.

De asemenea, Renault produce în Rusia, la Ijevsk, modelele Logan și Sandero, alături de modelele mărcii Lada.

Renault, care a revenit pe profit în 2021, după doi ani de pierderi, este printre companiile occidentale cele mai expuse pe piața rusă, unde realizează circa 8% din câștiguri.

În Rusia, Renault e asociat cu conglomeratul Rostec, al cărui manager, Serghei Cermezov, e considerat drept un apropiat al președintelui Vladimir Putin.

Consiliul de administrație al Renault a decis să-și păstreze intactă prezența în Rusia, cu respectarea sancțiunilor internaționale și cu sprijinul principalului său acționar, statul francez.

AvtoVAZ, controlată de Renault, anunță o nouă oprire a producției

Compania AvtoVAZ, deținută de Renault în proporție de peste două treimi, a anunțat o nouă oprire parțială a producției, din cauza lipsei pieselor.

AvtoVAZ este cel mai mare fabricant de automobile din Rusia.

În perioada 21-25 martie, producția va fi oprită parțial la uzinele din Togliatti și Ijevsk, din cauza penuriei de componente electronice.

Măsura vine după mai multe suspendări ale activității pe parcursul lunii curente, din cauza livrărilor neregulate de subansamble.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS