17.3 C
Craiova
miercuri, 4 octombrie, 2023
Știri de ultima orăActualitatePremierul Ciucă s-a întâlnit cu Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie

Premierul Ciucă s-a întâlnit cu Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu delegația Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, condusă de președintele Francesco Rocca, aflat în vizită oficială în România.

Cu această ocazie, au fost stabilite noi măsuri de coordonare a eforturilor de gestionare a fluxului de refugiați ucraineni generat de agresiunea militară rusă. Solidaritatea și umanitatea manifestate de români, alături de intervenția integrată a autorităților împreună cu societatea civilă și reprezentanții organizațiilor umanitare internaționale au fost remarcate în cadrul dialogului.

Premierul a subliniat deschiderea Guvernului față de sprijinul oferit de Federația Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie , care s-a oferit să valorifice experiența acumulată în gestionarea altor valuri de refugiați și să colecteze ajutoarele la nivel internațional. Prim-ministrul a arătat că reacția de solidaritate este esențială în mobilizarea necesară pentru ajutorul de care au nevoie victimele celei mai mari tragedii cu care ne confruntăm în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Președintele Federației a transmis mulțumiri Guvernului pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina și intenția de a deschide un Birou care să faciliteze oferirea de resurse suplimentare Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS