22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea Supremă a Braziliei a ordonat blocarea aplicației Telegram

Curtea Supremă a Braziliei a ordonat blocarea aplicației Telegram

Judecătorul de la Curtea supremă a Braziliei Alexandre de Moraes a ordonat blocarea aplicaţiei de mesagerie online criptate Telegram, în urma unei solicitări din partea poliţiei federale a ţării, care o acuză că nu colaborează cu autorităţile pentru a combate dezinformarea, au anunţat vineri canalele locale de ştiri TV Globo şi CNN Brasil, citate de Agerpres.

Decizia intervine după ce aplicaţia de mesagerie, descărcată pe 53% din telefoanele mobile şi folosită din plin de preşedintele de extremă dreapta al Braziliei Jair Bolsonaro, precum şi de către aliaţii săi, nu a răspuns la ordinele instanţei de a bloca anumite conturi considerate că difuzează dezinformarea, a raportat publicația Globo.

Curtea supremă a Braziliei (STF) nu a răspuns imediat la o cerere de a comenta. Anatel, autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor în Brazilia, a declarat că nu avea nicio informaţie despre această problemă.

În ianuarie, Bolsonaro a acuzat autoritatea electorală de top a ţării de „laşitate” pentru că a luat în considerare interzicerea aplicaţiei de mesagerie pe fondul preocupărilor legate de utilizarea sa pentru răspândirea de „fake news”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS