20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Nicolae Ciucă acuză Rusia de crime de război

(VIDEO) Nicolae Ciucă acuză Rusia de crime de război

-

Premierul României, Nicolae Ciucă, a acuzat vineri, 18 martie, Rusia de crime „împotriva umanității” și „de război” pentru acțiunea din Ucraina. Invitat la dezbaterea sub egida Team România, organizată de Institutul Aspen și German Marshall Fund, premierul Nicolae Ionel Ciucă a declarat că n Ucraina s-au încălcat toate normele internaționale.

„Avem o serie întreagă de oportunități pe care nu trebuie să le pierdem. Să nu mai trăim acele momente de a deplânge precaritatea istorică. Războiul a revenit în prim-planul Europei iar dreptul a fost pus în paranteze, odată cu invadarea Ucrainei, absolut neprovocat și ilegal. Au fost încălcate toate normele internaționale. E inacceptabil! Avem valuri de refugiați, distrugeri de locuințe, maternități, spitale și școli. Sunt adevărate crime împotriva umanității, crime de război, care caracterizează această acțiune a Rusiei împotriva Rusiei, și a lumii”, a precizat Nicolae Ciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Medic din Craiova, cercetat pentru ucidere din culpă

Poliţiştii doljeni au anunţat că se continuă cercetările pentru ucidere din culpă, după decesul unei femei de 52 de ani, care a intrat în stop cardio-respirator în urma unei intervenții de explorare endoscopică, efectuată de către un medic craiovean. Incidentul a avut loc pe data de 4 aprilie, iar femeia a decedat pe 3 mai. Acelaşi medic a fost deferit justiţiei într-un alt dosar de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale. Potrivit anchetatorilor, în timpul unei intervenţii chirurgicale, medicul ar fi provocat decesul unui pacient.

ȘTIRI GdS