24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă containere cu mărfuri contrafăcute, descoperite în Portul Constanţa

Două containere cu mărfuri contrafăcute, descoperite în Portul Constanţa

Zeci de mii de articole contrafăcute – chei tubulare şi articole electronice – au fost descoperite în două containere sosite în Portul Constanţa. Bunurile, în valoare de peste 400.000 de lei, au fost ridicate de către autorităţi, informează News.ro.

Garda de Coastă a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că o echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a verificat două containere sosite din China, încărcate cu bunuri pentru două societăţi comerciale din România. 

„În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul primului container se aflau 2.000 de seturi de chei tubulare din metal, fiecare set având 40 de piese, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute”, se arată în comunicat. 

De asemenea, în cel de-al doilea container, autorităţile au descoperit 1.560 de produse electronice de diferite tipuri (încărcătoare, tablete, ceasuri, routere WIFI etc.), mărfuri contrafăcute.  

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 405.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.  

Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS