6.5 C
Craiova
miercuri, 1 februarie, 2023
Știri de ultima orăActualitatePoliţia bulgară a destructurat o reţea de pedofili

Poliţia bulgară a destructurat o reţea de pedofili

Douăzeci şi una de persoane au fost arestate în Bulgaria sub suspiciunea de implicare într-o reţea de pedofilie, a anunţat marţi procuratura de la Sofia, relatează Agerpres.

Suspecţii au fost reţinuţi luni în cadrul unei operaţiuni a poliţiei bulgare. Trei persoane sunt încă în libertate şi există dovezi că una dintre ele a fugit din ţară.

Procedura preliminară a fost declanşată în baza investigaţiilor efectuate de un grup de tineri, care s-au autointitulat „vânătorii de pedofili”.

De la sfârşitul anului 2020, ei au publicat reclame la întâlniri online, pretinzând că sunt băieţi şi fete sub 18 ani, şi aranjau întâlniri, mai ales cu bărbaţi în vârstă. După ce stabileau o întâlnire, în loc de o fată minoră, la punctul de întâlnire apăreau câţiva băieţi, îl filmau pe presupusul pedofil şi mai târziu postau înregistrarea pe reţelele sociale.

Toate persoanele reţinute luni au fost acuzate de colectare de informaţii personale despre minori în scopul întreţinerii de raporturi sexuale, prostituţie sau pornografie, a adăugat procuratura.

Procurorul regional din Sofia, Nevena Zartova, a declarat că cel mai în vârstă suspect are 76 de ani, iar cel mai tânăr 22 de ani. Majoritatea persoanelor reţinute au între 50 şi 60 de ani. Cinci dintre ei au condamnări anterioare pentru deţinere de arme de foc, accidente rutiere şi daune materiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS