4.5 C
Craiova
sâmbătă, 26 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateDirectorul unui canal de ştiri din Mexic a fost asasinat în propria casă

Directorul unui canal de ştiri din Mexic a fost asasinat în propria casă

Directorul unui canal de ştiri din Mexic a fost ucis marţi în vestul acestei ţări, a anunţat procurorul general, la numai o lună după ce un alt jurnalist al aceluiaşi canal de ştiri a avut aceaşi soartă, informează Agerpres.

Armando Linares, directorul canalului de ştiri digital Monitor Michoacan, a fost găsit mort marţi după-amiază, cu urme de răni provocate de focuri de armă, în apartamentul său din oraşul Zitacuaro, în statul Michoacan din vestul Mexicului, a precizat cabinetul procurorului general.

Autorităţile mexicane au anunţat că investighează crima.

Opt jurnalişti ucişi în 2022

La sfârşitul lui ianuarie, editorialistul Roberto Toledo al aceluiaşi canal de ştiri a fost ucis, de asemenea, în Zitacuaro.

Totodată, Linares declarase că membri ai canalului său au primit ameninţări cu moartea vreme de luni de zile, ameninţări pe care el le lega de investigaţiile întreprinse de Monitor Michoacan în legătură cu fapte de corupţie.

„Expunerea faptelor de corupţie ale guvernelor, oficialilor şi politicienilor a dus astăzi la moartea unuia dintre colegii noştri”, declara Armando Linares la acea dată.

Mexicul a fost declarat cea mai periculoasă ţară pentru jurnalişti în 2021, pentru al treilea an consecutiv, de către organizaţia Reporteri Fără Frontiere.

Potrivit raportului anual al organizaţiei, şapte jurnalişti au fost ucişi anul trecut în conexiune cu activitatea lor profesională, în această ţară din America de Nord. Afganistanul se clasează pe locul doi, cu şase jurnalişti ucişi.

Armando Linares este al optulea jurnalist ucis în Mexic în acest an.

În ultimii cinci ani, circa 50 de jurnalişti au fost ucişi în această ţară, însă majoritatea cazurilor au rămas nesoluţionate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS