10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArme şi muniţie deţinute ilegal, găsite la un bărbat după ce s-a rănit singur

Arme şi muniţie deţinute ilegal, găsite la un bărbat după ce s-a rănit singur

Poliţia oraşului Oraviţa au ridicat de la domiciliul unui bărbat, de 60 de ani, din comuna Ciclova Română, mai multe arme deţinute ilegal, una datând posibil din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Acasă la bărbat au mai fost găsite muniţie, dispozitive de ochire, o arbaletă, un aparat cu electroşocuri confecţionat artizanal, precum şi alte obiecte folosite la confecţionarea armelor. Poliţiştii au descoperit armele după ce proprietarul acestora s-a prezentat la spital, cu o rană la cap, informează News.ro.

Potrivit IPJ Caraş-Severin, armele erau ţinute de bărbat într-o cameră asigurată cu măsuri de securitate improvizate. Unele arme datează cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial. Au fost găsite şi dispozitive de ochire, o arbaletă, un aparat cu electroşocuri confecţionat artizanal, precum şi alte obiecte folosite la confecţionarea armelor sau muniţie. 

„Poliţiştii au fost sesizaţi de medicul de gardă al Spitalului Orăşenesc Oraviţa despre faptul că la unitatea medicală s-a prezentat un bărbat, de 60 de ani, care prezenta o plagă la nivelul capului, posibil produsă prin împuşcare.

Din verificările efectuate s-a stabilit că nu au existat conflicte sau neînţelegeri între bărbat şi membri ai familiei sau alte persoane, la nivelul poliţiei nefiind înregistrate sesizări sau plângeri în legătură cu acesta”, a transmis IPJ Caraş-Severin. 

Armele şi muniţia au fost confiscate, iar bărbatul va fi internat

Ulterior, bărbatul a fost examinat de medicul legist, iar în urma concluziilor medico-legale nu s-a confirmat faptul că plaga ar fi fost produsă prin împuşcare, bărbatul nefiind rănit grav şi refuzând internarea. 

„Armele şi muniţia, precum şi toate celelalte dispozitive şi obiecte artizanale au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor”, transmite IPJ Caraş-Severin. 

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi vătămare corporală din culpă.  

Bărbatul urmează a fi examinat de un medic specialist pentru demararea procedurii internării provizorii, acesta fiind cunoscut cu afecţiuni medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS