13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul anunță plafonări și compensări la facturile de energie și gaze de la 1 aprilie

Premierul anunță plafonări și compensări la facturile de energie și gaze de la 1 aprilie

Guvernul va adopta, în această săptămână, un set de soluții care includ plafonări și compensări ale prețurilor la energie si gaze naturale, pentru un an de zile, începând cu 1 aprilie, a anunțat luni seara premierul Nicolae Ciucă.

Pentru un consum de până la 100 de kw pe lună, românii vor plăti 0,68 lei/kw, iar pentru un consum cuprins între 100 și 300 de kw, vor plăti 0,8 lei/kw.

La gaz, prețul practicat pentru gospodării va fi de 0,31 lei/kw.

Cu excepția marilor consumatori, care vor avea pachete dedicate de ajutor de stat, toate companiile românești vor beneficia de un preț fix, la energia electrică, de 1 leu pe kw, tva inclus, și 0,37 lei/kw pentru gaz, tva inclus”, a declarat Nicolae Ciucă, conform HotNews.

Măsuri la nivelul UE pentru sprijinul economic al țărilor membre

Acesta a spus că ministrul Finanțelor se află la Bruxelles unde discută cu omologii europeni din ECOFIN ce măsuri să fie luate la nivelul UE pentru sprijinul economic al țărilor membre.

„România va cere realocarea fondurilor rămase necheltuite din programele europene anterioare destinate economiei românești, pentru a putea interveni în ajutorul mediului de afaceri, al întreprinderilor românești.”, a spus Ciucă.

Premierul a mai precizat că este în legătură cu ministrul Agriculturii și cu producătorii români de alimente, reprezentanții rețelelor marilor magazine și că țara noastră este bine aprovizionată din acest punct de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS