32.6 C
Craiova
luni, 15 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Agriculturii: România produce suficiente alimente pentru a asigura necesarul de consum

Ministrul Agriculturii: România produce suficiente alimente pentru a asigura necesarul de consum

România produce suficiente alimente pentru a asigura necesarul de consum al populaţiei, arată ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, într-o postare pe Facebook, notează Mediafax.

„Suntem în dialog cu producătorii, distribuitorii şi comercianţii, monitorizăm în permanenţă situaţia stocurilor şi nu există niciun fel de motiv de îngrijorare. De aceea îi rog pe români să nu se lase atraşi în spirala informaţiilor alarmiste cu privire la eventuale dezechilibre pe piaţa alimentelor. Obţinem suficientă materie primă pentru a nu fi afectat accesul oamenilor la alimente”, spune ministrul.

Chesnoiu a mai explicat că, într-un an agricol bun, se produc peste 11 milioane tone de grâu, 15 milioane de tone de porumb şi 3 milioane de tone de floarea-soarelui, cantităţi mai mult decât duble faţă de necesarul de consum al populaţiei.

„Avem o oportunitate să transformăm surplusul de grâu, porumb şi floarea-soarelui în alimente pe care să le exportăm sub formă de produse cu valoarea adăugată mare. Şi am propus în noul PNS majorarea la 15 milioane de euro a sprijinului acordat pentru fiecare unitate de producţie nou înfiinţată, care procesează materie primă internă!”, a adăugat ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS