12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia a confiscat un mega iaht de 578 de milioane de dolari deținut de oligarhul rus Andrei Melnichenko

Italia a confiscat un mega iaht de 578 de milioane de dolari deținut de oligarhul rus Andrei Melnichenko

Autoritățile italiene au confiscat vineri mega-iahtul oligarhului rus Andrei Melnichenko, potrivit unui comunicat al poliției financiare a Italiei, citează CNN.

Declarația spune că nava – numită „SY A” – valorează aproximativ 530 de milioane de euro (578 de milioane de dolari) și era depozitată în portul din nord-estul Trieste. Este unul dintre cele mai mari superiaht-uri din lume, potrivit producătorului său, Nobiskrug.

Melnichenko a fost sancționat de Uniunea Europeană pe 9 martie, ca parte a măsurilor punitive extinse împotriva oligarhilor ruși. Potrivit UE, el deține principalul producător de îngrășăminte EuroChem Group și compania de cărbune SUEK.

Decizia Consiliului UE, care a autorizat sancțiuni împotriva lui Melnichenko, a menționat că el și alți 36 de lideri de afaceri s-au întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin după invazia Ucrainei ca să discute potențialul impact economic al sancțiunilor UE și SUA.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS