8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţia TIR-urilor în Ungaria, restricţionată în perioada 12-15 martie

Circulaţia TIR-urilor în Ungaria, restricţionată în perioada 12-15 martie

Circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei, în perioada 11 martie, ora 23.00 – 15 martie, ora 23.00 (ora României), au informat autorităţile de frontieră ungare, citate de Agerpres.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15 martie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare, a informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Reprezentanţii statului vecin au informat că nu sunt vizate de restricţii transporturile umanitare pentru a nu întârzia distribuirea ajutoarelor şi donaţiilor, respectiv transporturile de animale vii, alimente perisabile sau combustibili, materiale pentru încălzit.

„În această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria. Precizăm faptul că în perioada menţionată, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura fără restricţii”, a precizat IGPF.

Autorităţile de frontieră din cele două state sunt în contact permanent, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul să se desfăşoare cu operativitate – folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS