21.2 C
Craiova
duminică, 3 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitate100.000 de lei amendă de la Garda de Mediu pentru firma care construiește pe plaja sălbatică de la Corbu

100.000 de lei amendă de la Garda de Mediu pentru firma care construiește pe plaja sălbatică de la Corbu

O amendă de 100.000 de lei a fost aplicată şi de comisarii Gărzii de Mediu Constanţa pentru firma care ridică un ansamblu rezidenţial pe plaja sălbatică de la Corbu, motivul fiind că nu a respectat autorizaţia care i-a fost acordată, printre nereguli aflându-se şi realizarea unei fundaţii din beton armat şi nu din piloni metalici. Firma a fost amendată şi de poliţişti cu 50.000 de lei. Construcţia trebuie demolată până la data de 15 aprilie, informează News.ro. 

Garda Naţională de Mediu a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că pe data de 10 martie, comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Constanţa şi Comisariatului Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării au făcut verificări împreună cu reprezentantul IPJ Constanţa, la cele două şantiere de construcţii de pe plaja de la Corbu şi au constatat că lucrările realizate încalcă prevederile din acordurile de mediu emise de Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. 

“Printre neregulile constatate, s-a descoperit că titularul a realizat fundaţii din beton armat şi nu din piloni metalici, aşa cum prevede în mod expres actul de reglementare. De asemenea, planşeele construcţiilor au fost realizate din placă de beton armat, şi nu din grinzi din lemn. Pentru nici una dintre modificările realizate faţă de proiectul avizat, titularul nu a notificat autoritatea competentă emitentă (APM Constanţa)”, a transmis Garda de Mediu.

Astfel, firma a fost amendată cu 100.000 de lei, iar comisarii Gărzii de Mediu au dispus desfiinţarea lucrărilor şi reducerea terenului la starea iniţială, termenul fiind de 15 aprilie. 

De asemenea, firma respectivă a fost amendată şi de poliţişti cu 50.000 de lei.

Prefectura Constanţa a atacat în instanţă autorizaţiile de construire. 

La Corbu se ridică un ansamblu rezidenţial de lux, cu peste 150 de imobile, care se întinde pe o suprafaţă de 27.700 de metri pătraţi, construcţia aflându-se în mijlocul unei arii naturale protejate prin lege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS