12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmendaţi pentru că puneau benzină în recipiente de plastic

Amendaţi pentru că puneau benzină în recipiente de plastic

Două persoane din municipiul Giurgiu surprinse în timp ce puneau carburant în recipiente din plastic la benzinării au fost sancţionate contravenţional cu avertismente scrise de către pompieri, informează Inspectoratul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), informează Agerpres.

„Patru echipe de control din cadrul Inspecţiei de Prevenire a ISU Giurgiu au efectuat ieri seară (miercuri n.red.) verificări cu privire la respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, în zona a 13 staţii de distribuţie a carburanţilor din municipiul Giurgiu, ca urmare a numărului mare de autoturisme care aşteptau la staţiile de distribuţie a carburanţilor pentru a alimenta.

Două persoane au fost surprinse în timp ce puneau carburant în recipiente din plastic şi au fost sancţionate contravenţional cu avertismente scrise”, a declarat joi, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Conform sursei citate, în timpul acţiunilor de verificare s-au purtat discuţii cu şefii de staţie referitoare la respectarea normelor specifice de apărare împotriva incendiilor şi s-a atras atenţia cu privire la supravegherea modului în care se desfăşoară alimentarea şi la interdicţia prevăzută de lege de a permite clienţilor folosirea pentru a lua carburant a unor recipiente neconforme şi neinscripţionate adecvat respectiv bidoane, sticle din plastic etc.

Acţiunile derulate de pompieri au avut ca scop prevenirea unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor, a mai precizat reprezentantul ISU Giurgiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS