14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgram prelungit şi activitate cu publicul şi în weekend, la Paşapoarte

Program prelungit şi activitate cu publicul şi în weekend, la Paşapoarte

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Lucian Bode, a dispus măsuri pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare, printre care și dispunerea prelungirii programului de lucru cu publicul, precum și suplimentarea, până la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de pașapoarte, a informat MAI într-un comunicat remis presei.

Deși termenul legal de eliberare a pașapoartelor simple electronice este de 15 zile lucrătoare, documentul se eliberează în două zile lucrătoare.

În vederea reducerii timpului de răspuns, împreună cu instituțiile prefectului, se va lua măsura desfășurării activității de lucru cu publicul și în weekend.

În prezent, în vederea personalizării pașapoartelor simple electronice, programul de lucru al Centrului Național Unic de Personalizare a Pașapoartelor Electronice este de la ora 06.00 la ora 22.00, inclusiv în weekend.

Pentru a asigura eliberarea pașapoartelor într-un termen cât mai scurt, a fost dispusă măsura relocării, în vederea soluționării, a unei categorii de solicitări de la structurile de pașapoarte încărcate la cele cu un aflux mai mic (în perioada 03-09.03.2022 au fost relocate 3.713 cereri de la SPCP al municipiului București, Constanța, Iași și Suceava către SPCP Argeș, Buzău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomița, Olt, Mehedinți, Mureș, Teleorman și Vrancea).

Programul de lucru cu publicul, prelungit în 20 de judeţe

În 20 de județe, unde s-a înregistrat un număr semnificativ de cereri, a fost prelungit programul de lucru cu publicul cu cel puțin două ore.

În data de 08.03.2022, termenul mediu, la nivel național, de eliberare a pașaportului simplu electronic a fost de 2 zile lucrătoare (totuși, la unele județe, precum CJ, CT, TM, VS, termenul a fost de circa 3 zile lucrătoare din momentul înregistrării cererilor și până la intrarea pașapoartelor simple electronice în gestiunea structurilor de pașapoarte).

În data de 08.03.2022 s-au efectuat 48.593 de programări, pentru un număr de 85.197 de persoane, iar în data de 09.03.2022, până la ora 12.00, au fost efectuate 14.370 de programări, pentru un număr de 25.259 de persoane (în scopul prezentării la ghișeu în următoarele 90 de zile).

Cetățenii se pot înscrie pe platforma de programare online și în alte județe care au locuri disponibile pentru intervalul dorit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS