14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFemeia care a lovit cu maşina un poliţist pe motociclistă a primit o pedeapsă redusă

Femeia care a lovit cu maşina un poliţist pe motociclistă a primit o pedeapsă redusă

Curtea de Apel Ploieşti a redus, luni, pedeapsa aplicată de Tribunalul Buzău femeii care, în luna august 2020, a lovit intenţionat cu maşina un poliţist pe motocicletă care o urmărea, incidentul având loc la ieşirea din municipiul Buzău spre Ploieşti, informează Agerpres.

Conform portalului instanţelor de judecată, instanţa a admis apelul formulat de inculpata Anda Vlădescu şi a desfiinţat în parte sentinţa apelată.

În urma rejudecării, Curtea de Apel Ploieşti a condamnat-o pe aceasta la opt ani şi trei luni de închisoare.

De asemenea, magistraţii au redus la 50.000 de lei cuantumul daunelor morale pe care aceasta trebuie să le plătească poliţistului Popa Adrian Dumitru.

Pe fond, Anda Vlădescu a fost condamnată de Tribunalul Buzău la noua ani şi zece luni de închisoare pentru ultraj calificat şi distrugere, fapte comise în data de 19 august 2020.

Instanţa de fond a dispus şi luarea faţă de inculpată a măsurii de siguranţă a obligării la tratament medical, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Prin sentinţa pronunţată de Tribunalul Buzău, Anda Vlădescu era obligată să plătească părţii civile Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău suma de 83807,78 lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune materiale iar părţii civile Popa Adrian Dumitru, poliţistul pe care l-a lovit, suma de 200.000 lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS