7.9 C
Craiova
luni, 22 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCristi Dănileț rămâne suspendat din magistratură

Cristi Dănileț rămâne suspendat din magistratură

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins luni ca neîntemeiată cererea depusă de judecătorul Cristi Danileţ în care acesta solicita suspendarea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care a fost, în 14 decembrie 2021, suspendat până la judecarea pe fond a deciziei din 13 decembrie 2021 privind excluderea sa din magistratură, informează Agerpres.

„Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamantul Danileţ Cristi Vasilică în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii, cu sediul în Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141B, sector 6, prin care se solicită suspendarea, până la pronunţarea instanţei de fond, a executării Hotărârii nr.1537 din 14 decembrie 2021, adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători”, se arată în decizie.

Decizia CA Alba Iulia poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul CA Alba Iulia luna trecută ca urmare a unei decizii de strămutare pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 13 decembrie 2021, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Danileţ susţine că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate pe Tik Tok, care nu au legătură cu justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată.

În 14 decembrie 2021, CSM a adoptat o hotărâre privind suspendarea judecătorului până la finalizarea dosarului privind excluderea lui Danileţ. Judecătorul a solicitat suspendarea, până la pronunţarea instanţei de fond, a executării acestei decizii din 14 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS