3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape toate restricţiile anti-COVID, eliminate în Ungaria

Aproape toate restricţiile anti-COVID, eliminate în Ungaria

Aproape toate dintre ultimele restricţii anti-COVID-19 aflate încă în vigoare în Ungaria au fost eliminate luni, ceea ce înseamnă că locuitorii acestei ţări nu vor mai fi obligaţi de acum înainte să poarte măşti sanitare în spaţiile publice închise şi în transportul public, informează DPA, preluată de Agepres.

Ungaria anulase deja multe dintre măsurile adoptate pentru ţinerea sub control a pandemiei de coronavirus încă din vara anului trecut. La acea vreme, restricţiile privind intrarea în ţară au fost ridicate, precum şi obligativitatea privind prezentarea unui test COVID-19 cu rezultat negativ pentru a avea acces în restaurante.

Acele reglementări nu au fost reintroduse nici după ce următoarele valuri ale pandemiei de coronavirus au lovit ţara vecină, în toamna trecută şi în această iarnă.

La evenimentele cu mai mult de 500 de participanţi puteau avea acces doar persoanele vaccinate anti-COVID

La evenimentele cu mai mult de 500 de participanţi puteau avea acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au trecut prin boală şi cele care s-au testat şi prezentau rezultate negative. Începând de luni, accesul la evenimentele cu participare numeroasă este permis pentru toate persoanele.

Există însă şi anumite voci care au criticat guvernul condus de prim-ministrul Viktor Orban pentru felul în care a gestionat pandemia de coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS