17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Klaus Iohannis: „Starea de alertă nu va mai fi prelungită. Vor fi eliminate o serie de măsuri”

(VIDEO) Klaus Iohannis: „Starea de alertă nu va mai fi prelungită. Vor fi eliminate o serie de măsuri”

-

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că starea de alertă nu va mai fi prelungită după 8 martie. Decizia a fost luată după o ședință la Cotroceni cu cei responsabili de gestionarea pandemiei.

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă pe teritoriul României. Vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile vor fi explicate de autoritățile abilitate”, a declarat Klaus Iohannis. 

Pandemia de Covid e pe o pantă accelerat descendentă“

Acesta a precizat că ne aflăm la sfârșitul valului 5 al pandemiei de COVID-19. „Pandemia de Covid e pe o pantă accelerat descendentă, valul 5 e aproape de a se termina”, a spus președintele. 

„Faptul că putem ieși din acest val 5 se datorează și măsurilor luate de autorități. Le mulțumesc românilor care, în mare majoritate, au respectat măsurile. Mulțumesc personalului medical, care a fost în prima linie a luptei cu virusul, printr-o mobilizare exemplară și impresionantă”, a mai spus șeful statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bărbat strivit de un copac la Turcinești

Pompierii gorjeni au fost solicitați să intervină vineri după-amiază...

ȘTIRI GdS