24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDecizia definitivă în procesul Colectiv, o nouă amânare

Decizia definitivă în procesul Colectiv, o nouă amânare

Curtea de Apel Bucureşti a amânat joi, pentru a treia oară, pronunţarea deciziei definitive în dosarul „Colectiv”, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, actual edil al Sectorului 5, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

Noul termen pentru pronunțarea deciziei a fost stabilit de instanță pentru 15 aprilie.

Procesul s-a terminat în decembrie, iar acum este a treia dată când magistrații amână pronunțarea sentinței, termenele anterioare fiind 3 ianuarie şi 3 martie.

Curtea de Apel București dă vina pe avocaţi

Curtea de Apel București dă vina pe avocaţi, care ar fi continuat să depună concluzii scrise după data stabilită de magistraţi, conform HotNews.

„Având în vedere complexitatea deosebită a cauzei, precum şi împrejurarea că avocaţii părţilor au continuat să depună concluzii scrise după termenul stabilit de instanţă în luna decembrie, ultimul set de concluzii scrise fiind depus în data de 28.02.2022, având în continuare nevoie de timp pentru deliberare şi redactarea hotărârii şi fiind, în continuare, în termenul prevăzut de dispoziţiile art. 391 Cpp, în temeiul art.391 Cpp, amână termenul de deliberare, redactare şi pronunţare a hotărârii la data de 15 aprilie 2022”, a transmis, joi, Curtea de Apel București.

Procesul ar fi trebuit să se încheie în luna iunie 2021

Iniţial, procesul ar fi trebuit să se încheie în luna iunie 2021, însă completul de judecată, format din magistraţii Adina Pretoria Dumitrache şi Andrei Viorel Iugan, a ridicat din oficiu o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru o parte dintre inculpaţii din dosarul „Colectiv”

Propunerea a dus atunci la dezbateri aprinse între judecătoarea Adina Pretoria Dumitrache, procurorul DNA şi avocaţii victimelor, care au reclamat că se încearcă tergiversarea procesului şi aplicarea unor pedepse mai mici inculpaţilor.

Cei doi judecători din complet nu au căzut de acord asupra schimbării încadrării juridice a faptelor, astfel încât s-a format un complet de divergenţă, prin includerea unui al treilea magistrat.

Ulterior, acest complet de divergenţă a decis să înlăture aplicarea consecinţelor deosebit de grave în cazul infracţiunii de abuz în serviciu de care sunt acuzaţi o parte dintre inculpaţi, între care şi Cristian Popescu-Piedone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS