17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHackerii de la Anonymous oferă Bitcoin ruşilor să predea tancurile

Hackerii de la Anonymous oferă Bitcoin ruşilor să predea tancurile

Cunoscuta organizaţie de hackeri, Anonymous, ar oferi trupelor ruseşti plăţi în Bitcoin pentru a preda tancurile, potrivit cryptopotato.com.

Gruparea ar fi dispusă să plătească peste 52.000 de dolari în Bitcoin pentru fiecare tanc predat.
Ucraina încearcă să oprescă invazia rusească nu doar cu ajutorul armelor şi prin luptă directă, ci şi prin lovituri digitale. Acum câteva zile, viceprim-ministrul ucrainean, Mykhailo Fedorov, a anunţat că guvernul va crea o armată de IT-işti.

„Avem nevoie de oameni talentaţi în domenul digital. Fiecare va avea rolul său. Vom continua lupta pe frontul cibernetic“, a explicat el. De asemenea, grupul intercontinental de hackeri, Anonymous, a atacat digital Rusia de mai multe ori. În doar două zile, organizaţia a spart conturile a peste 300 de ruşi de la care „a colectat“ peste un miliard de ruble(circa 10 milioane de dolari). Într-o altă încercare de a slăbi puterea atacurilor ruseşti, Anonymous ar oferi echipajelor de pe tancuri 52.000 de dolari în Bitcoin pentru fiecare tanc cedat.

Soldaţii care doresc să predea tancul în schimbul criptomonedei trebuie să fluture un steag alb şi să folosească parola „milion“, astel încât grupul de hackeri să-i recunoască. „Soldaţi ruşi, oricine doreşte să trăiască împreună cu familia lui, copiii lui şi să nu moară comunitatea globală Anonymous a strâns circa 1,2 milioane de ruble în Bitcoin pentru a vă ajuta“, spune mesajul organizaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS