10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful diplomației UE: Criza din Ucraina se poate răspândi și în alte regiuni

Şeful diplomației UE: Criza din Ucraina se poate răspândi și în alte regiuni

Înaltul reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate Josep Borrell a avertizat că actuala criză din Ucraina se poate răspândi şi în alte regiuni, precum Balcanii de Vest, Georgia şi Republica Moldova, scrie BTA.

Rusia nu se va opri în Ucraina, iar „Moldova este una dintre țările în care credem că presiunea rusă poate crește în zilele următoare”, a mai spus luni Borrell în cadrul conferinței de presă de după reuniunea miniștrilor de externe a statelor membre UE, conform Digi24.

Invazia rusă din Ucraina a intensificat preocupările privind stabilitatea Balcanilor de Vest

Invazia rusă din Ucraina a intensificat preocupările privind stabilitatea Balcanilor de Vest, regiune care încă poartă cicatricile celor mai recente războaie din Europa şi unde o parte din problemele legate de conflictul sângeros din anii 1990 au rămas nerezolvate.

Borrell a făcut afirmațiile în cadrul unei conferințe de presă în care oferea explicații referitoare la noul pachet european de asistenţă pentru Ucraina.

UE este îngrijorată pentru ce s-ar putea întâmpla în întreaga regiune

UE este îngrijorată pentru ce s-ar putea întâmpla în întreaga regiune. Influenţa rusă ar putea începe să opereze în state învecinate – în Republica Moldova, în Georgia – şi va influenţa de asemenea Balcanii de Vest, a spus Borrell la conferinţa de presă.

El a subliniat că UE trebuie să fie extrem de precaută în ce priveşte impactul crizei ruso-ucrainene asupra Balcanilor de Vest şi să urmărească modul în care îşi coordonează statele candidate politica externă cu cea a blocului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS