17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimele relaxări în România

Primele relaxări în România

În curând, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile exterioare, a anunțat, marți, ministrul Sănătății Alexandru Rafila, și nici certificatul Covid pentru accesul în restaurante, centre comerciale și evenimente private.

„Trendul descendent, scăderea numărului de internări la terapie intensivă sub 50%, un număr relativ mic de persoane internate, stau la baza acestor propuneri și, bineînteles, de prognozele legate de evoluția favorabilă a pandemiei în următoarele săptămâni”, a spus ministrul Sănătății.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=3120529044887498

Totodată, capacitatea maximă a persoanelor în interiorul restaurantelor va fi ridicată, de la 30% cât este acum, la 50%. În plus, se va permite ca maximum 200 de persoane să participe la evenimentele private.

Momentan, barurile, cluburile și discotecile rămân închise, a anunțat ministrul Sănătății, în cadrul conferinței de presă.

Se va menține carantina și izolarea pentru cei care vin din țări cu risc epidemiologic ridicat, a mai spus Alexandru Rafila.

Aceste relaxări vor fi supuse CNSU pentru a fi aprobate, apoi Guvernul va fi cel care va reglementa noile măsuri.

Ministrul Sănătății se așteaptă ca, în una-două săptămâni, România să ajungă la mai puțin de 1.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 pe zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS