8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Rusia şi Ucraina au finalizat negocierile de pace şi vor organiza o a doua rundă

(VIDEO) Rusia şi Ucraina au finalizat negocierile de pace şi vor organiza o a doua rundă

Oficialii din Rusia şi Ucraina au încheiat luni discuţiile de pace şi se vor întoarce în capitalele lor pentru consultări suplimentare înainte de o a doua rundă de negocieri, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, citat de agenţia de presă RIA – transmite Reuters.

„Ucraina nu este pregătită să se supună, ori să capituleze în fața Rusiei“, a replicat ministrul ucrainean de Interne după prima rundă de negocieri între delegațiile Moscovei și Kievului. Discuţiile s-au desfăşurat în trei reprize şi au durat în jur de 6 ore.

Delegaţia ucraineană la negocierile din oraşul belarus Gomel a sosit în cursul dimineţii, cu mai multe elicoptere ale armatei belaruse. Ucrainenii au fost preluaţi de la graniţă. Încă de la început, aceştia au spus clar care sunt pretenţiile lor: încetarea imediată a focului, retragerea trupelor ruseşti din ţară, dar şi din Crimeea şi din regiunile Luhansk şi Doneţk, controlate de separatişti.

Din delegaţia Ucrainei au făcut parte ministrul Apărării, Oleg Reznikov, un consilier al preşedintelui Zelensky, doi parlamentari și un reprezentant al principalului partid ucrainean, etnic abhaz refugiat din propria țară după intervenția Rusiei în regiune. Acesta din urmă a fost ridiculizat în presa rusă pentru că s-a așezat la masa negocierilor cu o șapcă în cap.

De partea cealaltă, delegația rusă a fost condusă de Vladimir Mendinski, cu o reputaţie notorie de naţionalist. La un moment dat a susținut ridicarea unor statui în onoarea lui Stalin pe tot cuprinsul Federației Ruse.

De față a fost şi miliardarul Roman Abramovich

De față a fost şi miliardarul Roman Abramovich, fostul patron al clubului de fotbal Chelsea Londra. Potrivit agenţiei ruse Ria Novosti, Abramovich a fost contactat de partea ucraineană, care i-a cerut să dea o mână de ajutor la tratative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS