19.2 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Ciucă: Răniţii din Ucraina vor putea fi trataţi în spitalele din România

(VIDEO) Ciucă: Răniţii din Ucraina vor putea fi trataţi în spitalele din România

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că analizează toate posibilităţile de a sprijini poporul ucrainean grav afectat de agresiunea rusă. Ciucă a mers duminică să doneze sânge, după ce Guvernul a luat decizia ca răniţii din Ucraina să poată fi trataţi în spitalele din România.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/991860578127949

„Am luat o serie de măsuri la nivel guvernamental şi continuăm să analizăm toate posibilităţile din punct de vedere instituţional, să facem tot ce ne stă în putinţă să sprijinim poporul ucrainean afectat foarte grav de agresiunea rusă. Apreciez foarte mult şi doresc să mulţumesc societăţii civile pentru mobilizarea pe care a făcut-o astfel încât, împreună, să putem să sprijinim cetăţenii ucraineni la mare nevoie.

Astăzi, împreună cu o parte din membri ai Cabinetului, am venit la Spitalul Militar să donăm sânge, apreciind că este foarte mare nevoie ca, prin exemplul personal, să fim alături de cei care au nevoie de sânge. Iar în momentul de faţă este foarte mare nevoie”, a afirmat duminică premierul Nicolae Ciucă.

Răniţii din Ucraina vor pute fi trataţi la spitalele din România

El a spus că a luat decizia de a oferi posibilitatea ca răniţii din Ucraina să poată fi trataţi la spitalele din România.

„Aşa cum am anunţat în această dimineaţă, la nivelul Ministerului Sănătăţii, am luat decizia să oferim posibilitatea ca răniţii din Ucraina să poată fi trataţi la spitalele din România şi, desigur, în funcţie de solicitările părţii ucrainene, să putem sprijini şi cu sânge”, a adăugat Ciucă.

De asemenea, Guvernul a decis să trimită în Ucraina o a doua tranşă de ajutoare ce constă în combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, dar și alimente, apă şi medicamente

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS