17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) A patra zi de război. Rușii au intrat în Harkov. Bilanțul victimelor a crescut

(VIDEO) A patra zi de război. Rușii au intrat în Harkov. Bilanțul victimelor a crescut

Bombardamentele și atacurile Rusiei în Ucraina au avut ca țintă zonele marilor orașe Kiev și Harkov în noaptea de sâmbătă spre duminică. Forțele armate ale Rusiei au lovit un gazoduct în al doilea cel mai mare oraș – Harkov, precum și un bloc de locuințe, o femeie căzând victimă.

Potrivit oficialilor locali, rușii au intrat în oraș duminică dimineața iar vehicule militare se află pe străzi. În capitala Kiev, situația era calmă în această dimineață, forțele armate ale Ucrainei spunând că sunt în control. Un depozit petrolier de la sud de oraș a luat foc după ce a fost lovit de un atac.

Un depozit petrolier la sud de Kiev și un gazoduct din Harkov, lovite de atacuri în timpul nopții

Un depozit petrolier la sud de Kiev și un gazoduct din Harkov au fost lovite de atacuri în timpul nopții.

O rachetă a lovit un bloc de locuințe de nouă etaje

Serviciul de urgență al Ucrainei a confirmat că o rachetă a lovit un bloc de locuințe de nouă etaje din nord-estul orașului Harkov. O femeie a murit iar alte persoane au fost rănite, scrie BBC.

O rachetă a lovit o conductă de gaze în Harkov

În urmă cu câteva ore, o rachetă a lovit o conductă de gaze în Harkov, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina. Localitatea a fost sub asaltul rușilor de pe 24 februarie, prima zi de război.

Forțele Rusiei au intrat în Harkov, potrivit oficialilor locali. Șeful administrației regionale din Harkov, Oleg Sinegubov, a spus că vehicule militare ușoare au „pătruns în oraș”.

Anterior acestei afirmații, imagini video arătau unele vehicule militare rusești care mergeau pe străzile din nord-estul orașului, potrivit BBC.

Sinegubov a cerut locuitorilor să stea la adăpost, spunând că trupele rusești par să fie în centrul orașului.

„Nu părăsiți adăposturile! Forțele Armate ale Ucrainei elimină inamicul. Civilii nu trebuie să iasă pe străzi”.

Guvernatorul Sumi, Dmitry Zhivitsky, spune că cel puțin șase ucraineni – inclusiv o fată de șapte ani – au murit ca urmare a atacului Rusiei de vineri în nord-estul orașului Ohtirka.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS