29.5 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTren special pentru a transporta răniții din Ucraina, pus la dispoziţie de Polonia

Tren special pentru a transporta răniții din Ucraina, pus la dispoziţie de Polonia

Polonia va pune la dispoziție un tren special pentru a transporta răniții din Ucraina la diferite spitale din Varșovia, a declarat sâmbătă un oficial polonez, relatează CNN.

„Polonia nu uită de ajutorul pentru Ucraina. Avem un tren pentru răniții care au avut de suferit în urma operațiunilor militare ale Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat Stanisław Żaryn, purtător de cuvânt al ministrului coordonator al serviciilor speciale, într-o postare pe Twitter.

Zeci de mii de refugiaţi din Ucraina au sosit în Polonia

Zeci de mii de refugiaţi din Ucraina au sosit în Polonia după ce au fugit de atacurile ruse, a anunţat sâmbătă guvernul polonez, informează dpa, citată de Agerpres. Majoritatea sunt femei şi copii, dar sunt şi bărbaţi peste 60 de ani şi băieţi sub 16 ani, în afara vârstei de recrutare a bărbaţilor în Ucraina aflată în război.

Polonia poate procesa până la 50.000 de refugiaţi din Ucraina în fiecare zi la frontieră, a mai spus el.

Potrivit unui reporter al dpa, la punctul de trecere a frontierei Medyka-Shegyni, refugiaţii, mulţi dintre ei care se deplasează pe jos, aşteaptă ore în şir pentru a putea trece frontiera.

Mii de oameni s-au înghesuit în Gara din Liov

Mii de oameni s-au înghesuit în Gara din Liov, în încercarea de a găsi locuri în trenurile care pleacă spre Polonia. Ucrainenii din orașul Liov, aflat în vestul țării, se tem că tancurile rusești vor ajunge și la porțile orașului lor, așa cum s-a întâmplat la Kiev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS