8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTabăra mobilă din Siret a început să găzduiască refugiaţi din Ucraina

Tabăra mobilă din Siret a început să găzduiască refugiaţi din Ucraina

Tabăra mobilă din Siret a început să găzduiască, duminică dimineaţă, cetăţeni veniţi din Ucraina, care vor rămâne temporar, până la identificarea altor spaţii de cazare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată.

El a precizat că primele 41 de persoane au fost aduse cu microbuzele pompierilor militari, din zona vamei la Stadionul „9 mai” din oraşul Siret, unde sâmbătă a fost amplasată şi operaţionalizată tabăra mobilă, conform Agerpres.

O tabără mobilă poate asigura condiţii de cazare şi hrănire pentru 201 persoane

Alin Găleată a reamintit că o tabără mobilă poate asigura condiţii de cazare şi hrănire pentru 201 persoane, fiecare complet fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare şi de iluminat, saci de dormit şi europubele, precum şi o bucătărie rulantă.

Peste 70 de refugiaţi ucraineni au fost cazaţi în Centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Mihăileni şi în tabăra şcolară „Codrii de aramă” de la Agafton, au anunţat și reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit acestora, din cei 72 de refugiaţi care au solicitat un loc de cazare, 17 sunt copii, iar 15 dintre ei sunt studenţi din Maroc, care vor pleca spre ţara de origine.

Au fost create puncte de distribuire de alimente şi apă

„Precizăm că, până la acest moment, aceştia nu au solicitat în mod oficial o forma de protecţie a statului român, declarând că sunt în tranzit. La Centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Mihăileni, ISU Botoşani a suplimentat cu 30 numărul de paturi, având în vedere că localitatea se află în apropierea Vămii Siret. La tabăra de la Agafton mai sunt disponibile 59 de locuri”, precizează ISU Botoşani.

La cele doua puncte de trecere a frontierei, de la Rădăuţi-Prut şi Stânca, au fost create puncte de distribuire de alimente şi apă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS