13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Proteste impresionante în toate colţurile lumii în semn de solidaritate cu Ucraina

(VIDEO) Proteste impresionante în toate colţurile lumii în semn de solidaritate cu Ucraina

-

Protestele masive împotriva invaziei militare ruse în Ucraina s-au întins deja în toate colțurile lumii: din Tel Aviv și Tokyo până la Buenos Aires, Washington, New York și alte mari orașe din Statele Unite, trecând prin cele mai importante orașe din Europa, sute de mii de oameni au ieșit în stradă în ultimele ore sau zile.

În toate colțurile lumii, oamenii ies în stradă înfășurați în steaguri ale Ucrainei și cu pancarte pe care scrie „Stop Putin!”, „Stop war!”.

La Berlin, 100.000 de oameni sunt pe străzi, în semn de solidaritate cu Ucraina

Cei mai mare protest în desfășurare la această oră este în capitala Germaniei, Berlin, unde 100.000 de oameni sunt pe străzi, în semn de solidaritate cu Ucraina. Mulțimea de protestatari de pe străzile Berlinului poarta pancarte pe care scrie „Opriți războiul”, „Ultimul război al lui Putin” și „Suntem alături de Ucraina”, alături de steaguri ucrainene și ale Uniunii Europene.

„Ucraineni, sunteți bineveniți aici!”, a strigat unul dintre vorbitorii de la manifestanție, în timp ce mulţimea aplauda.

Mesajul vine în contextul în care peste 368.000 de refugiați, în special femei și copii, au fugit în ultimele zile din Ucraina în țările vecine, potrivit unui anunț făcut duminică de ONU.

Protest la Minsk

Chiar dacă vorbim despre o manifestație de dimensiuni mai mici, cu câteva sute de participanți, un protest este în desfășurare duminică după-amiază chiar și pe străzile din Minsk, capitala Belarusului – principalul aliat al Rusiei în operațiunea de invadare a Ucrainei.

Și rușii au ieșit din nou în stradă

Și rușii au ieșit din nou în stradă duminică, în ciuda faptului că 3.000 de oameni au fost arestați în urma protestelor pașnice din Rusia din ultimele zile, împotriva invaziei din Ucraina. Un protestatar din Sankt Petersburg, citat de Euronews, a mărturisit că „moare de rușine” pentru ceea ce face armata țării sale în Ucraina vecină.

Proteste în SUA

Proteste masive, cu mii de oameni, au avut loc zilnic, de la începutul invaziei din Ucraina, și în mai multe orașe din Statele Unite – Washington, New York, Atlanta.

Manifestații impresionante, cu mii de participanți, au avut loc astăzi sau în ultimele zile și în multe dintre marile orașe europene – Londra, Paris, Marseille, Strasbourg, Geneva, Roma, Barcelona, Helsinki, Tallin.

Protest la Tokyo

Și în India, Israel, dar și la Tokyo, capitala Japoniei, mii de oameni au ieșit în stradă în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, cerând Rusiei încetarea focului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O nouă etapă de dezinsecție

Salubritate Craiova anunță desfășurarea unei noi etape a dezinsecției...

ȘTIRI GdS