19.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO nouă şedinţă a task-force-ului pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea din Ucraina

O nouă şedinţă a task-force-ului pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea din Ucraina

O nouă şedinţă a task-force-ului pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina a fost convocată duminică.

Şedinţa, la care participă premierul Nicolae Ciucă, este programată cu începere de la ora 9.00, la Palatul Victoria, la final urmând să fie susţinute declaraţii de presă, a transmis Guvernul României.

Sâmbătă, la finalul precedentei şedinţe a task-force-ului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că s-a decis începerea procedurii de suspendare a dreptului de survol, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României, pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia Rusă, conform Agerpres.

O altă decizie a vizat crearea unei platforme de coordonare integrată şi în timp real a măsurilor şi iniţiativelor de sprijin pentru refugiaţii din Ucraina, care poate fi accesată de pe site-ul Guvernului României începând de sâmbătă.

Principalele responsabilităţi sunt legate de monitorizarea situaţiei şi coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat joi, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Potrivit unui comunicat al Executivului, principalele responsabilităţi sunt legate de monitorizarea situaţiei şi coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea funcţionării tuturor serviciilor publice.

Din acest grup de lucru fac parte ministrul Apărării, Vasile Dîncu, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, Marius Budăi, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, şi şeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS