14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia lansează ofensiva pe tot spaţiul Ucrainei

Rusia lansează ofensiva pe tot spaţiul Ucrainei

Armata rusă a primit sâmbătă ordinul să-şi lărgească ofensiva asupra Ucrainei, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, acuzând Kievul că a respins negocierile, transmit agenţiile internaţionale de presă.

”Astăzi, toate unităţile au primit ordinul să lărgească ofensiva în toate direcţiile, conform planului ofensivei”, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerul Apărării rus, Igor Konaşenkov.

Ministerul Apărării de la Moscova susține că separatişti din Donbas, sprijiniți de armata rusă, înregistrează ”succesuri”.

Igor Konaşenkov susține că armata rusă nu atacă zone rezidenţiale. Cu toate acestea, mai multe locuinţe au fost bombardate în întreaga ţară.

Acesta a susţinut că separatiştii proruşi din estul Ucrainei, sprijiniţi de armata rusă, înregistrează ”succese” şi că nave ucrainene au atacat nave militare ruseşti în Marea Neagră, considerând ”foarte probabil” ca drone americane de recunoaştere să fi ghidat navele ucrainene, informaţii neverificate de alte surse.

Rusia a acuzat mai devreme Ucraina, în a treia zi a invaziei ruseşti, că a zădărnicit un armistiţiu refuzând negocierile cu Moscova pe care le acceptase anterior, acuzaţie la care Ucraina a răspuns că oferta de negociere a Rusiei ar fi fost de fapt un ultimatum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS