22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai multe primării din țară se oferă să primească refugiați ucraineni

Mai multe primării din țară se oferă să primească refugiați ucraineni

Autoritătăţile locale din câteva municipii din ţară au anunţat joi că dispun de spaţii de cazare şi sunt pregătite să primească refugiaţi din Ucraina, informează TVR.

Municipiul Galaţi, pregătit să primească refugiaţi

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, eventualii refugiaţi din Ucraina ar putea fi cazaţi, în municipiul Galaţi, atât în blocurile primăriei sau unităţi sportive, folosite, în 2020-2021, drept spaţii de carantină pentru persoanele cu COVID, cât şi în mai multe săli de sport şcolare.

Totodată, dacă va fi cazul, autorităţile gălăţene sunt pregătite să amenajeze tabere mobile pe stadioanele Primăriei Galaţi şi ale Universităţii Dunărea de Jos.

Suceava: O tabără mobilă de 200 de locuri, pregătită să primească refugiaţi

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat joi pentru AGERPRES că o tabără mobilă cu o capacitate de 201 locuri este pregătită, la care se adaugă locurile disponibile din pensiuni sau alte spaţii ce vor fi făcute publice de autorităţi atunci când va fi necesar.

Alin Găleată a precizat că tabăra este compusă din 30 de corturi de cazare cu suprafeţe de câte 25 de metri pătraţi şi trei corturi pentru servit masa, fiecare cu o capacitate de 96 de metri pătraţi.

Judeţul Maramureş, pregătită să acorde sprijin cetăţenilor ucraineni şi etnicilor români care trăiesc în Ucraina

„Suntem alături de poporul ucrainean şi condamnăm ferm, alături de partenerii noştri europeni şi internaţionali, această agresiune, care are loc la adresa unui stat vecin cu ţara noastră. În Maramureş avem cea mai mare comunitate de ucraineni (35.000) din România şi doresc să îi asigur că sunt alături de ei şi că suntem pregătiţi să le oferim tot sprijinul de care au nevoie în această perioadă dificilă. De asemenea, cetăţenii români din Ucraina au tot ajutorul statului român pentru a reveni în ţară, prin intermediul ambasadei şi misiunilor consulare”, a spus Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş.

Primarul Braşovului a anunţat că municipalitatea va asigura condiţii pentru a primi potenţiali refugiaţi

„Îmi exprim speranţa că răspunsul Uniunii Europene şi al întregii comunităţi internaţionale va fi pe măsura agresiunii ruse. Suntem alături de poporul ucrainean în lupta lor pentru integritatea statală, pentru prezentul şi viitorul pe care şi le-au ales. Dacă situaţia o va cere, Braşovul are capacitatea şi va asigura condiţii pentru potenţialii refugiaţi din Ucraina”, a declarat primarul Braşovului, Allen Coliban.

Totodată, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, joi seară, literele de pe Tâmpa şi clădirea primăriei vor fi iluminate în culorile steagului ucrainean – albastru şi galben.

Rusia a lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei – terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS