10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoris Johnson: Băncile ruseşti - excluse din sistemul financiar britanic, Aeroflot va fi interzisă în UK

Boris Johnson: Băncile ruseşti – excluse din sistemul financiar britanic, Aeroflot va fi interzisă în UK

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat în Parlament că băncile din Rusia vor fi excluse din sistemul financiar al Londrei, ca parte a sancţiunilor suplimentare, după ce Rusia a invadat Ucraina, informează Digi24.

„Aceste competenţe ne vor permite să excludem total băncile ruseşti din sistemul financiar britanic, care este cel mai mare din Europa, oprindu-le accesul la lire sterline şi la plăţile prin casele de clearing din Regatul Unit”, a spus Johnson, adăugând că Statele Unite iau măsuri similare, potrivit Agerpres.

„Aceste competenţe ne vor permite, de asemenea, să interzicem companiilor private şi de stat din Rusia să obţină fonduri de pe piaţa de capital britanică, vom interzice tranzacţiile lor cu titluri de valoare şi nu vom permite acordarea de împrumuturi către acele entităţi. Vom limita suma de bani pe care cetăţenii ruşi o vor putea depozita în conturile lor bancare din Marea Britanie”, a mai spus premierul.

În baza noilor sancțiuni, încă 100 de persoane și entități vor avea activele înghețate, potrivit BBC

De asemenea, avioanele companiei aeriene Aeroflot nu vor mai avea voie să aterizeze în Marea Britanie.

Va exista o limită a depozitelor pe care rușii le pot face în conturile bancare din Marea Britanie, a mai spus Johnson. El a adăugat că există posibilitatea de a bloca Rusia de la plățile Swift și că „nimic nu este exclus”.

Sancțiuni financiare similare vor fi extinse și Belarusului pentru rolul său în atacul asupra Ucrainei, a mai spus premierul britanic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS