16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArmata rusă a anunţat că separatiştii proruşi din estul Ucrainei au înregistrat câştiguri teritoriale

Armata rusă a anunţat că separatiştii proruşi din estul Ucrainei au înregistrat câştiguri teritoriale

Armata rusă a anunţat joi că separatiştii proruşi din estul Ucrainei au înregistrat câştiguri teritoriale în faţa armatei ucrainene, în timp ce Kievul se confruntă încă din cursul dimineţii cu o invazie militară din partea forţelor Moscovei.

Potrivit generalului Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, care s-a exprimat la televiziune, rebelii au avansat 3 kilometri în regiunea Doneţk şi 1,5 km în regiunea Lugansk, relatează France Presse.

Potrivit lui, separatiştii „luptă şi angajează inamicul” în estul Ucrainei. „Pot să spun că totul se va încheia în curând”, a afirmat și liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk, Denis Puşilin, precizând că operaţiunea militară este una de amploare şi că toate oraşele şi satele din regiune „vor fi eliberate” în scurt timp.

Konaşenkov a asigurat că armata rusă nu vizează oraşele ucrainene, ci doar „infrastructurile militare, instalaţiile de apărare antiaeriană, aerodromurile militare şi aviaţia” cu „arme de înaltă precizie”.

„Populaţia civilă nu trebuie să se teamă de nimic”, a spus el.

Ucaina informează despre uciderea a peste 40 de soldaţi şi a 10 civili

Ucraina, la rândul său, informează despre uciderea a peste 40 de soldaţi şi a 10 civili în cursul bombardamentelor.

„Ştiu că peste 40 de militari ucraineni au fost ucişi şi mai multe zeci răniţi şi vreo zece civili şi-au pierdut viaţa” în toată ţara, a declarat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Agerpres. Aceste pierderi au fost provocate de loviturile aeriene şi de rachete lansate joi dimineaţa de forţele ruse, a precizat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS