16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActorul şi regizorul american Sean Penn s-a dus în Ucraina să filmeze invazia rusească

Actorul şi regizorul american Sean Penn s-a dus în Ucraina să filmeze invazia rusească

Actorul şi regizorul american Sean Penn se află pe teritoriul Ucrainei şi filmează un documentar despre invadarea de către Rusia a acestei țări, a confirmat Vice Studios pentru Variety, citat de News.ro.

Actorul premiat cu Oscar a apărut la un briefing de presă, joi, în capitala Kiev, unde i-a ascultat pe oficialii guvernamentali vorbind despre criză. 

Documentarul este o producţie a Vice Studios, în asociere cu Vice World News şi Endeavor Content.

Penn a vizitat ultima dată Ucraina în noiembrie 2021 şi a început pregătirile pentru documentarul său vizitând armata. 

Fotografii din călătoria lui Penn în noiembrie au fost publicate atunci de serviciul de presă de la Operaţiunea forţelor comune ucrainene. 

„Penn a vizitat Biroul Preşedintelui şi a vorbit cu viceprim-ministrul Irina Vereschuk, precum şi cu jurnalişti locali şi membri ai armatei ucrainene” de când a sosit în Ucraina în această săptămână, a scris Newsweek.

Biroul Preşedintelui a emis o declaraţie prin intermediul ambasadei Ucrainei în care îl lăuda pe actorul şi regizorul premiat cu Oscar.

„Sean Penn este printre cei care susţin Ucraina în Ucraina astăzi. Ţara noastră îi este recunoscătoare pentru o asemenea demonstraţie de curaj şi onestitate”, se arată în declaraţie. 

Penn s-a aflat în centrul multor operaţiuni antirăzboi şi umanitare de-a lungul anilor.

Documentarul „Citizen Penn” pentru Discovery Plus din 2020 a expus lupta actorului de a înfiinţa organizaţia nonprofit Community Organizated Relief Effort, cunoscută şi sub numele de CORE, ca răspuns la cutremurele din Haiti din 2010. CORE a desfăşurat, de asemenea, echipe pentru a ajuta cu teste Covid-19 şi vaccinuri în toată ţara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS