9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCehia propune UE înăsprirea regulilor de intrare pentru ruși

Cehia propune UE înăsprirea regulilor de intrare pentru ruși

Republica Cehă va cere Uniunii Europene să permită intrarea în spațiul Schengen fără control la frontieră doar rușilor care dețin pașapoarte biometrice, a declarat miercuri ministrul ceh de interne Vita Rakusan, informează Hotnews.

„Vom face apel la colegii noștri europeni… să ceară cetățenilor ruși (să dețină) pașapoarte biometrice pentru a intra în spațiul Schengen, astfel încât să avem certitudinea clară că persoana care intră cu pașaportul este într-adevăr acea persoană”, a spus Rakusan.

Cea mai mare parte a blocului face parte din zona Schengen.

Rakusan a spus că va colabora, de asemenea, cu Ministerul de Externe pentru o posibilă înăsprire a regulilor de eliberare a vizelor pentru ruși, creând în același timp vize speciale pentru persoanele persecutate în Rusia pentru că sunt asociate cu opoziția rusă, a spus el.

Pașii fac parte dintr-un răspuns la conflictul din Ucraina, a spus el.

Membrul UE și NATO, care găzduiește o comunitate ucraineană de 260.000 de persoane, s-a pregătit pentru un potențial aflux de refugiați din Ucraina, dar deocamdată nu au existat semne de interes sporit pentru orice tip de permis de ședere, a spus Rakusan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS